Tidligere arrangementer på Lindegaarden - August - December 2016

Tidligere arrangementer kan ses HER​

2017 Alle Arrangementer - Download som pdf HER

Oversigt og billetkøb for koncerterne på Lindegaarden, se HER.

SØNDAG d. 11. JUNI kl 14

ÅBEN SØNDAG

TORSDAG D. 1. JUNI​ 18-21

FRIVILLIGAFTEN - Lindegaards kanon

Frivilligaften for alle ”ildfluerne”, på Kulturstedet Lindegaarden. Denne aften vil den nye Lindegaards Kanon blive sunget for første gang, og Lindegårdskagen vil være ganske nybagt. DET ER FRIVILLIGT AT TAGE EN FRIVILLIG MED.

Søndag d. 7. maj kl 10 - 14

ÅBEN SØNDAG

2. søndag i alle måneder mødes frivillige på Lindegaarden for at tage hånd om de mange opgaver, som skal klares for at gården kan blive vedligeholdt og fornyet, der hvor det skal til. På disse søndage kommer mange forbi, enten for at give en hånd med eller for at se og høre om Kulturstedet Lindegaarden. Alle er velkomne.

Lindegaards Koncerter

Fredag den 28. april 2017 kl. 19:30 (middag kl. 18:00):

Billetter kan købes HER.

Aarhus Pigekor:​

Aarhus Pigekor blev i 2015 kåret som verdens bedste pigekor ved den internationale konkurrence i München

Program:

Danske sange. Uropførelse af et nyt værk af Peter Bruun med Anette og Helge Slaatto som solister. Værket, for violin, viola og pigekor, er komponeret til sæsonens afslutningskoncert på Lindegaarden. 

​Dirigeret af Helle Højer Vedel.​

​Hør Aarhus Pigekor​

NYHEDSBREV OM AARHUS PIGEKOR

LØBESEDDEL HER

HØR ÅRHUS PIGEKOR

Søndag d. 9. april kl 10 – 14

ÅBEN SØNDAG

​Den 2. søndag i alle måneder mødes frivillige på Lindegaarden for at tage hånd om de mange opgaver, som skal klares for at gården kan blive vedligeholdt og fornyet, der hvor det skal til. På disse søndage kommer mange forbi, enten for at give en hånd med eller for at se og høre om Kulturstedet Lindegaarden. Alle er velkomne

LØRDAG D. 8. APRIL KL. 11 -15 

MAL PÅSKEÆG OG SE HVORDAN MAN LÆGGER

PRIS kr 25,- pr. barn. 

Man vil kunne købe hjemmebagte boller, saftevand og kaffe.

Påsken er den dejlige årstid, hvor det spirer og blomstre udenfor, og vi bliver alle sammen i det lyse forårshumør. Lige nu er mange familier gået i gang med at finde den gule pynt frem til påske, men ingen påske bliver helt rigtig uden nymalede æg. På Kulturstedet Lindegaarden er det en tradition at male påskeæg og klistre fjer og glimmer på sammen med de mindste børn. Og samtidig med at der bliver klistret og malet kan man følge med i, hvordan man lægger rigtig 24 karats guld på rigtige hønseæg. Det er guldsmeden Jytte Kløve, som igen i år lægger guldæg på Lindegaarden, og hvis man har lyst til selv at prøve, lærer hun gerne kunsten fra sig. ”Det er som at befinde sig i en eventyrverden, når man stiller det runde æg ned på bladguldet, for at rulle det rundt om ægget. Det overskydende guld vil sidde helt løst på ægget, og puster man til det, så vil det svæve det en tid i luften – et vidunderligt syn” - fortæller guldsmeden.

Løbeseddel

TORSDAG D. 30. MARTS 19.30 – 22 

FORTÆLLEAFTEN med JETTE BAAGØ

Jette Baagø fortæller om Parforcesystemet i Nordsjælland på baggrund af sin nye bog "Kongens Skov - Verdens arv".

SE MERE HER

​SØNDAG d. 26. MARTS 10 - 14

SPIREDAG - FRA JORD TIL BORD - SOMMERTIDEN STARTER

​Planterne gror ligesom mennesker. For når vi får vand, sol og sund og mad, bliver vi bliver større, højere og gladere. Sådan er det også med planterne - kom selv og se. Vi lagt frø i jorden, og du kan følge hvor godt de gror efter en uge – efter 14 og endnu lænegere. Allerede den søndag vil du kunne spise nogle af dem på din agurkemad.

SE MERE HER​

SØNDAG DEN 12. MARTS 10-14

Åben søndag

​Den 2. søndag i alle måneder mødes frivillige på Lindegaarden for at tage hånd om de mange opgaver, som skal klares for at gården kan blive vedligeholdt og fornyet, der hvor det skal til. På disse søndage kommer mange forbi, enten for at give en hånd med eller for at se og høre om Kulturstedet Lindegaarden. Alle er velkomne.

MANDAG d. 27. FEBRUAR kl 19.30

Lindegaarderns Venner afholder ordinær generalforsamling

mandag d. 27. februar kl 19.30 i salen på Lindegården ifølge vedtægtsændringen på den ekstraordinære generalforsamling i oktober 2016.

SØN. D. 26. FEB. KL 13.00

FASTELAVN
SLÅ KATTEN AF TØNDEN PÅ Lindegården. Nu er det heldigvis lige straks fastelavn, og på Kulturstedet Lindegaarden går vi og glæder os til at servere fastelavnsboller og kakao til alle børnene, der kommer forbi for at slå katten af tønden. På gården er vi klar med kattekongekrone til kåringen af både den store kattekonge og også til at sætte en fin krone på hovedet af den allermindste kattekonge (under 4 år). Mon ikke alle børn går og drømmer om, hvad de skal være klædt ud som til fastelavn for at vinde 1. præmien til Kulturstedet Lindegaardens fastelavnsfest. Vi glæder os rigtig meget til at se børnenes sjove og flotte udklædninger. Særligt er vi spændte på, om de har fået deres forældre eller bedste forældre til at klæde sig ud? Der er et flot diplom og en gave til det flotteste og bedst udklædte barn (under 12 år) og en præmie til den bedst udklædte voksne.

Alle kan glæde sig til at se de flotte fastelavnstønder, som er malet af Bondebyens Børnehave.

PRIS:Kr. 100,- for en familie, og kr. 50,- for en enkelt person.​

​SØNDAG D. 12. FEBRUAR kl 10 – 14 2.

Giv en hjælpende hånd

Søndag i alle måneder mødes frivillige på Lindegården for at tage hånd om de mange opgaver, som skal klares for at gården kan blive vedligeholdt og fornyet, der hvor det skal til. På disse søndage kommer mange forbi, enten for at give en hånd med eller for at se og høre om Kulturstedet Lindegården. Alle er velkomne.

TORSDAG D. 2. FEBRUAR KL 19.00

NABO-MØDE I ANLEDNING AF KYNDELMISSE

Lindegaardens Venner indbyder alle gode naboer i Bondebyen til en hyggelig aften i stuerne, hvor vi gerne vil fortælle om de mange initiativer og begivenheder, som finder sted på Lindegaarden.
Kyndelmisse er den dag, hvor halvdelen af vinteren er gået , og efter gammel skik fejres det altid d. 2. februar ved at tænde lys.
Musikalsk indslag: Henrik Prahl og Anette Slaatto

TILMELDING SENEST TIRSDAG D. 31. JANUAR

Tak til alle der kommer, se HER

​TORSDAG D. 2. FEBRUAR KL 19.00

​LINDEGAARDSKAGEN

Denne kage har været en rum tid undervejs, men nu har vi fundet den helt rigtige opskrift til netop Lindegaardskagen. Kom til nabomøde, og vær de første til at smage.​

Søndag d. 11. december kl. 10 – 14.

35. ÅBEN SØNDAG

Der er Åben Søndag på Lindegaarden hver den anden søndag i måneden, hvor vi udfører forebyggende vedligeholdelse på de gamle bygninger. Kom og gi' en hånd med.​​​

FREDAG 25. NOVEMBER

Kl 18. koncert m. middag fra Meyers Spisehus, koncert kl 19.30

Billetter kan købes HER.

UDSTILLING AF CARSTEN DAHLS MALERIER SAMTIDIG MED KONCERTEN

November koncerten er den 9. i rækken af Lindegaardskoncerter, som er blevet til i samarbejde med Anette og Helge Slaatto fra Klanghjulet. Det er med stor stolthed, at vi her får mulighed for at høre den legendariske jazzpianist Carsten Dahl. Alene overskriften varsler noget specielt: "Jazzpianisten Carsten Dahl og cellisten Jonathan Slaatto i et improvisatorisk møde". Koncerten har med stor tak modtaget støtte fra Augustinus Fonden, Oticon Fonden, Solistforeningen og Lyngby-Taarbæk Kommune.

IMPROVISATORISK MØDE

Man vil møde den fremragende jazz musiker og improvisationskunstner Carsten Dahl, der OGSÅ er en glimrende Bach fortolker, som man sidste sæson hørte i hans Goldberg- variationer, som for mange er uforglemmelige!. Men derudover er Carsten Dahl også en interessant billedkunstner, med en enestående evne til at formidle på en levende og interessant måde hvad billederne drejer sig om. Det vil man kunne opleve under denne koncert, hvor der på væggene vil være en udstilling af Dahl malerier. Vi kan vente os et spændende musikalsk møde mellem denne farverige personlighed og den klassiske cellist Jonathan Slaatto, som har vundet et utal af kammermusikpriser og turnerer med Ensemble Midvest over hele verden (London, New York, Rio etc.). Den internationalt orienterede cellist Jonathan Slaatto har en helt speciel evne til at kommunikere ud og lade sig inspirere af andre musikformer! Der er lagt op til en virkelig storslået jazz-begivenhed.​​

MEYERS SPISEHUS

Inden koncerten er der mulighed for nyde en herlig middag tilrettelagt af MEYERS SPISEHUS. Den består denne aften af svinekam stegt m. smør, citron, rosmarin og sortpeber, bagte persillerødder og ristet mandler (iflg. oplysninger fra Meyers Spisehus). Til dessert vil være en trifli med vaniljecreme og makroner, sæsonens frugt eller bær.

Køb biletter til koncert med eller uden middag på Kulturstedet Lindegaardens hjemmeside her:

https://www.place2book.com/da/19187/choose_ticket_sales_workflow?seccode=99a66e4b2e

eller på kortlink.dk/ntzzel.kortlink.dk/place2book./ntzz

Sidste frist for bestilling af koncertbilletter med middag er d. 23. november kl.11. Resterende koncertbilletter kan billetter købes ved døren d. 25. november fra kl. 19.

Hvis du først beslutter dig i sidste øjeblik, køb biletter ved døren d. 23. november fra kl 19.00

FREDAG 25. NOVEMBER

CARSTEN DAHL UDSTILLER

For første gang ledsages Lindegaard​skoncerten af en udstilling af malerier, som udelukkende kan ses under koncerten.​

JULESTEMNING PÅ ​​LINDEGAARDEN

BIND DIN EGEN ADVENTSKRANS

Søndag d. 20. november.

kl 11 – 15.

I STUERNE PÅ GÅRDEN

Kom og vær med til en hyggelig søndag, hvor du kan binde din helt egen adventskrans med grene og grønt fra skoven, lys og røde bånd. Vi bager boller og laver varm kakao.

Pris: kr. 100,- pr. adventskrans

Tilmelding: info@kulturstedetlindegaarden.dk senest d. 16. november

Samme søndag er der det traditionsrige Julestuen på Lindegaarden for 26. gang, hvor gården vil være fyldt med mus og nissefamilier, juledekorationer og adventskranse, keramik og kunstkort, tasker og smykker, lækkert filt og strik, juleklip og juleknas, julepynt og julegaveideer, alt sammen noget du kan købe. I cafeen kan man købe sig en kop kaffe, æbleskiver, boller og lækre kager. Der er gratis adgang til Julestuen, som holder åbent fra kl. 10-17.

DET ER HER JULESTEMNINGEN BLIVER TÆNDT.​​

Søndag den 20. november 2016 kl. 10.00 - 17.00

Julestue på Lindegården

Igen i år vil Lindegaarden være fyldt med mus og nissefamilier,juledekorationer og adventskranse, keramik og kunstkort, tasker og smykker,lækkert filt og strikt, juleklip og juleknas, julepynt og julegaveideer, når Julestuen på Lindegaarden for 26. gang slår dørene op. I cafeen kan man købe sig en kop kaffe, æbleskiver, boller og lækre kager.

Julestuen foregår i den store sal.​

Der er gratis adgang til Julestuen, som holder åbent fra kl. 10-17.​

ÅBEN SØNDAG D. 13. NOVEMBER kl. 10 - 14

Det er helt fantastisk, så mange ting, der bliver ordnet, når de frivillige ildsjæle traditionen tro mødes på den 2. søndag i måneden. Det er både godt for den gamle gård, at den bliver "set efter", og så er det samtidig virkelige hyggelige timer. Denne søndag skal vi blandt andet gå bordene og de røde stole i salen efter.

Kommer du kl 9.30, så er der morgenkaffe og rundstykker, og kl 12 spiser vi frokost sammen.​

35. ÅBEN SØNDAG

Der er Åben Søndag på Lindegaarden hver den anden søndag i måneden, hvor vi udfører forebyggende vedligeholdelse på de gamle bygninger. Kom og gi' en hånd med.​

​​

​Søndag d. 11. november kl. 10 – 14.

34. ÅBEN SØNDAG

Der er Åben Søndag på Lindegaarden hver den anden søndag i måneden, hvor vi udfører forebyggende vedligeholdelse på de gamle bygninger. Kom og gi' en hånd med.​

​​

​Søndag d. 13. november kl. 10 – 14.

FORTÆLLEAFTEN

Fortælleaften i salen med Niels-Kristian Pedersen i anledning af hans nye bog.

Mandag den 24. oktober kl. 19 - 21. 

HALOWEEN

​Lørdag d. 15. oktober kl. 11- 16.

EFTERÅRSFERIE – KARTOFFEL- OG ÆBLEDAG

Kartoffel- og æbledage for børn og forældre.

Mandag d. 17. oktober
​Tirsdag d. 18. oktober

33. ÅBEN SØNDAG

Der er Åben Søndag på Lindegaarden hver den anden søndag i måneden, hvor vi udfører forebyggende vedligeholdelse på de gamle bygninger. Kom og gi' en hånd med.​

​​

​Søndag d. 9. oktober kl. 10 - 14.

KULTURSTEDET LINDEGAARDENS VENNER​

​Generalforsamling

Dagsoden i henhold til vedtægterne:

1. Valg af dirigent og referent

2. Godkendelse af dagsorden

3. Bestyrelsens beretning om det forgange år og fremtiden

4. Fremlæggelse og godkendelse af det reviderede driftsregnskab

5. Godkendelse af budget; herunder fastsættelse af kontingent

6. Indkomne forslag, se forslag til vedtægtsændringer HER

7. Valg af bestyrelsesmedlemmer

8. Valg af suppleanter

9. Valg af revisor og revisorsuppleant

10. Eventuelt

Mandag d. 26. september

kl. 19:30 - 22.

BØRNEBAL PÅ LINDEGAARDEN

Børnebal arrangeret af Holte Folkemusikhus.

Søndag den 25. september kl. 14 - 16​.

Testamentekursus & Vinsmagning​

Lær alt om arv og testamente. Mange tror at den danske arvelov sikrer dem selv og deres famile godt, men sandheden er, at fordelingen efter arveloven ikke dækker alle familiers behov og at selv helt almindelige kernefamilier kan have brug for et testamente. Kom på et 1 ½ timers kursus og bliv klogere på hvordan arven efter dig bliver fordelt efter loven, hvis du får en tagsten i hovedet. Lær også om hvad et uskiftet bo er og hvad du har af muligheder med et testamente. Vi kommer også ind på formkrav og forskellige særejeformer.

Kl. 14.00-15.30 Foredrag. Kl. 15.30-16.30 Vinsmagning

Tonen er munter når cand.merc.jur. Lotte Wagner og cand.jur., M.C.J. Jesper Andersson, begge Liv&Lov i Hellerup, inviterer indenfor i arverettens forunderlige verden.

Derefter smager vi 3 af Jesper Anderssons yndlingsvine.

Der er gratis adgang til arrangementet, men tilmelding er nødvendig HER.

Tirsdag den 20. september

kl. 14 - 16:30​.​​

33. ÅBEN SØNDAG

Der er Åben Søndag på Lindegaarden hver den anden søndag i måneden, hvor vi udfører forebyggende vedligeholdelse på de gamle bygninger. Kom og gi' en hånd med.​

Netop denne søndag har vi brug for mange hænder, idet vi skal rydde op i Søndre Længe.​

Fredag den 28. oktober 2016 kl. 19:30 (middag kl. 18:00):

8. Lindegaardskoncert

Billetter kan købes​HER.

Trio Slaatto med gæster:​

Musik fra alle verdenshjørner:

Poul Rovsing Olsen, Rued Langgaard, Heitor Villa-Lobos, m.m.

Helge Slaatto (billede),​violin, Anette Slaatto,​viola, ​Jonathan Slaatto,​cello​og Nicolai Slaatto,​slagtøj

EFTERÅRSFERIE – KARTOFFEL- OG ÆBLEDAG

Kartoffel- og æbledage for børn og forældre.​

PROGRAM mandag og tirsdag:

10.00 Mødested Kulturstedet Lindegaarden i haven foran stuerne.
16.00 Slut på en dejlig dag.​
Hvem kan deltage: fra 7 år – med eller uden bedsteforældre eller far og/eller mor.
Husk: Tøj der passer til vejret plus en madpakke.

TILMELDING senest torsdag d. 13. oktober:
SKRIV eller RING til <info@kulturstedetlindegaarden.dk>​

Adresse

Kulturstedet Lindegaarden

Peter Lunds Vej 8

2800 Kongens Lyngby 

Kontakt

CVR: ​3466 8353 Fonden KULTURSTEDET LINDEGAARDEN CVR: 3312 7383 Kulturstedet Lindegaardens Venner 

Kontortid

Mandag og fredag:

Kl. 10:00–12:00

Tirsdag:

Kl. 18:00–20:00