Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

August og Marie – dansk videnskabs glemte stjerner

1. november 2023 kl. 19:00 - 21:00

August og Marie – dansk videnskabs glemte stjerner

Vi gentager succesen! Kom og hør forfatter og journalist Hanne Sindbæk fortælle ud fra sin bog om “August og Marie, Dansk videnskabs glemte stjerner”, den vilde og ufortalte historie om forskerparret August og Marie Krogh, der opdagede lungernes gåde og revolutionerede vores forståelse af kroppen.

Da August og Marie Krogh gik i land fra Amerikadamperen, Hellig Olav, den 12. december 1922, havde de noget i kufferten, der skulle ændre Danmarkshistorien. Det var opskriften på insulin og eneretten til at producere den i Skandinavien. Det blev starten på landets mest værdifulde virksomhed, og det blev starten på et nyt liv, ja, garantien for et liv overhovedet, for tusindvis af mennesker med diabetes.

Men August og Marie Krogh var meget mere end det. Hun blev Danmarks kun fjerde kvindelige dr. med. i 1914, året før kvinder fik stemmeret. Han fik Nobelprisen i 1920. Sammen gik de op imod den etablerede videnskab og løste lungernes gåde. Parret var for dansk videnskab, hvad Pierre og Marie Curie var for den franske.

Historien om August og Marie Krogh er et stykke danmarkshistorie, der nu endelig bliver fortalt. Og det er en fortælling om to helt særlige mennesker, der med ydmyghed og stoisk ro tog livets tildragelser på sig under mottoet: Kærligheden til mennesker og kærligheden til sandheden er livets hovedhjørnesten.

‘August og Marie’ fik en varm modtagelse af presse og læsere:

Der er al mulig grund til at læse denne bog om videnskab, kærlighed, tragedier og personligt mod.
– Berlingske, Bent Blüdnikow ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐

Hanne Sindbæk har skrevet en mesterlig dobbeltbiografi om nobelprismodtageren August Krogh og hans mindst lige så imponerende hustru … August og Marie er en sjældent vellykket blanding af danmarkshistorie, videnskabshistorie, kønshistorie og kærlighedshistorie. En fascinerende fortælling om dansk videnskabs absolutte powerpar.
– Weekendavisen, Anne Sophia Hermansen

Nu er deres fantastiske historie heldigvis gjort vitterlig. Til lige dele eftertanke og inspiration … bogen er velfortalt og fuld af ny indsigt. Og med skønne fotografier.
– Politiken, Christian Graugaard ❤ ❤ ❤ ❤

Det er en bog, man skal læse, hvis man interesserer sig for kærlighed, ligestilling, parforhold, historie og forskning.– POV International, Lone Kühlmann

Billetpris: 90 kr. og for medlemmer af Vennerne og Diabetesforeningen 60 kr.

Detaljer

Dato:
1. november 2023
Tidspunkt:
19:00 - 21:00
Begivenhed Kategorier:
,

Arrangør

Kulturstedet Lindegaardens Venner

Sted

Kulturstedet Lindegaarden
Peter Lunds Vej 8
Kgs. Lyngby, 2800
+ Google Maps
Se Sted hjemmeside