Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Forskningens Døgn. Foredrag: Det danske sprogs historie i 6000 år

22. april kl. 15:30 - 17:00

Gratis foredrag under ”Forskningens Døgn”  Forskningens Døgn er en landsdækkende videnskabsfestival, der skaber mødesteder mellem forskere og borgere. Festivalen foregår hvert år i slutningen af april (uge 17). Kulturstedet Lindegaarden har i år valgt at arrangere to foredrag som led i festivalen:

Du skal tilmelde dig HER

DET DANSKE SPROGS HISTORIE I 6000 ÅR ved lektor Thomas Olander, Københavns Universitet Hvad er historien bag moderne dansk? Hvilke sprog er dansk er beslægtet med? Hvad er sprogslægtskab i det hele taget. Hvor i verden kommer dansk fra? Og hvor langt tilbage i tiden kan det spores?

Med udgangspunkt i moderne dansk, som vi går rundt og snakker det med hinanden, spoler vi tiden tilbage og sætter dansk ind i en større sproghistorisk sammenhæng.

Hvordan er dansk blevet til? Hvornår kom det til Danmark? Hvor kom det fra? Og hvor langt tilbage går det danske sprogs historie?

Undervejs kommer vi forbi gamle stadier af dansk og andre sprog, og vi snakker om, hvad det betyder, at nogle sprog er beslægtede med hinanden, men ikke med andre.

Vi kommer også til at høre lidt om, hvad forhistorisk DNA kan fortælle os om vores sprogs historie.

Kaffe, the mv. kan købes

Arrangør: Kulturstedet Lindegården

 

Detaljer

Dato:
22. april
Tidspunkt:
15:30 - 17:00
Begivenhed Kategorier:
,

Arrangør

Kulturstedet Lindegaardens Venner

Sted

Kulturstedet Lindegaarden
Peter Lunds Vej 8
Kgs. Lyngby, 2800
+ Google Maps
Se Sted hjemmeside