Ellen Braae er professor i landskabs-arkitektur og planlægning ved Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning på Københavns Universitet.
Ellen Braae, der er uddannet arkitekt og landskabsarkitekt, har i mange år beskæftiget sig med kulturmiljøer og er senest aktuel med bogen ”Den grønne kulturarv. Værdier, udfordringer og metoder hos kommunale kulturarvsforvaltere”.
Hvad er grøn kulturarv? Og hvad skal vi med den? Alle, der er interesseret i kulturarven, må stille sig de spørgsmål i arbejdet med at få praksis og teori, hverdag og begrebsverden til at hænge sammen. Foredraget henvender sig således både til praktikere og teoretikere, til kulturarvsforvalterne i kommunen og til museerne, som i dag varetager hele dette område, men også til borgere med interesse for historie, bygningskultur og kulturarv, nu også den grønne. Grøn kulturarv er et nyt samlebegreb og en forståelsesramme, som Ellen Braae med denne udgivelse ønsker at introducere i den danske debat om kulturarv- samt by- og landskabsudvikling. Grøn kulturarv omfatter alle bevidst formgivne grønne uderum. Det vil sige alt fra haver, parker, grønne bystrukturer til voldanlæg, torve, pladser, alleer osv. Der er med andre ord tale om en kulturbåren, signifikant bearbejdning af naturgrundlaget. Begrebet grøn kulturarv skaber således en stærkt tiltrængt bro mellem traditionelt adskilte områder – i hovedsagen mellem land og by.
Pris 50 kr pr. person incl. kaffe
Gratis for medl. af Bygningskulturforeningen i Lyngby-Taarbæk og Historisk- topografisk Selskab for Lyngby-Taarbæk kommune.
Tilmelding senest den 28. februar på www.lyngbytaarbaekhistorie.dk
eller på nedenstående link.