Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Mazel Klezmer Band – Lindegårdskoncert

28. januar 2022 kl. 19:30 - 21:30

Ronen Thalmay, vokal; Anna Gwozdz, violin; Kristoffer Nybye, klarinet; Frode Andersen, akkordeon; Michael Møller, bas

Program:
– Bandet spiller klezmer – og mere til…

Lykke og held er den oprindelige betydning af det jiddische ord Mazel.
Mazel Klezmer Band blev dannet i 1998 og har siden gennem hyppig koncertvirksomhed i ind- og udland fortolket og formidlet den særlige jødiske folkemusik kaldet klezmer.
Klezmer har rødder i det gamle Østeuropa, fra Baltikum i nord til Bulgarien i syd. I starten af 1900- tallet emigrerede mere end 3 millioner jøder fra Østeuropa til USA, og klezmermusikken blandende sig her med den sorte musik.
Klezmer består af energisk instrumentalmusik som i sin tid akkompagnerede danse ved jødiske bryllupsfester samt traditionelle jiddische sange. Musikken er let tilgængelig, iørefaldende og emotionel.
Den jødiske musik har været inspirationskilde til klassiske, jazz- og filmmusikkomponister, ligesom klemzergenren omvendt har hentet inspiration fra de lokalområder musikken udsprang fra.
Mazel Klezmer Band inviterer publikum indenfor i klezmergenrens rummelige univers ved at præsentere en bred vifte af musikalske udtryk som inkluderer symfoniske værker, jazzstandards, filmmusik, sange om livet i det gamle Østeuropa, jødisk vaudeville og kabaret, egne kompositioner og naturligvis masser af den traditionelle festmusik.
Ensemblet leverer således en rejse i det jødiske folks musikkultur, i form af et varieret og originalt program, som spænder over 200 års musikhistorie fra 3 forskellige kontinenter.
Mazel Klezmer Band har fremført sit varierede musikprogram ved velbesøgte koncerter i Danmark bl.a. på Louisiana, Tivolis koncertsal og Det kgl. Teater med spændende gæstesolister og i udlandet bl.a ved Europas førende klezmerfestivaler: Jewish Culture Festival i Krakow og Singer Festival i Warszawa i Polen.

​Det er muligt at købe buffet kl. 18 inden koncerten.

​Køb billetter HER

Detaljer

Dato:
28. januar 2022
Tidspunkt:
19:30 - 21:30
Begivenhed Kategorier:
,
Hjemmeside:
http://lindegaardskoncerterne.dk/Fredag%20den%2028.%20januar%202022.html

Arrangør

Lindegaardskoncerterne

Sted

Kulturstedet Lindegaarden
Peter Lunds Vej 8
Kgs. Lyngby, 2800
+ Google Maps
Se Sted hjemmeside