Det sker på Lindegaarden

Tidligere arrangementer kan ses HER

Se oversigt over LINDEGAARDS KONCERTERNE HER

​Se alle søndags-matinéer HER

​​Lindegaarden får Lyngby-Taarbæk kommunes kulturpris 2019!

- Her overrækkes prisen lørdag den 7. september 2019 af borgmesteren i forbindelse med afholdelse af byfesten Liv i Lyngby. Med udnævnelsen følger en prisgave på 10.000 kr. og en flot bronzeskulptur "Svømmepigen" udført af Anker Hoffmann. TUSIND TAK!

MANDAG D. 27. JANUAR KL. 19 -21

EVA OG NILS KOPPEL - ARKITEKTUR OG AFTRYK I LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

Arkitekt, MAA, Johannes Hedal Hansen vil - på baggrund af sit store værk, ”Eva og Nils Koppel” fra 2017 - fortælle om det berømte arkitekturpars virke i Kongens Lyngby, hvor de bl.a. tegnede DTU og Kampsax-kollegiet og havde tegnestue i små 10 år.

Entre: 30 kr. (incl. kaffe, mv.) Betales i døren.

Arrangør: Kulturstedet Lindegaarden og Bygningskulturforeningen i Lyngby-Taarbæk.

​TIRSDAG D. 28. JANUAR 2020 KL. 19 - 21

IS OG ISBJERGE i 3D

En fortælling i billeder og ord om den lange vej til at kunne måle is og isbjerge op fra oven og fra neden.

​Bo Krogh har mere end 35 års erfaring med survey- og konstruktionsarbejder ifm olieindustrien. Fra 1995 er fokus også vendt mod udvikling og brug af AUV'er (Autonomous Underwater Vehicles) og fra 2002 er det blevet til 3 togter til Arktis med det formål at måle is op fra neden.

For at kunne forbedre AUV'ers egenskaber, når de opererer i Arktis, og især under havis, er der en række anbefalinger, der er vigtige for en vellykket operation. Disse handler ikke kun om funktioner af selve AUV'en, men også med positionering under isen, hvad den skal gøre hvis togtet ikke går som planlagt, den optimale sensorpakke til kortlægning af undersiden af havis samt det operationelle scenarie som helhed. Specielt med henblik på positionering under isen gennemgår jeg en ny teknologi "The Stand-Alone USBL (Ultra-Short BaseLine, en metode til akustisk positionering under vand) Positioning Buoy", som gør det nemmere og mere sikkert at operere AUV'er under is. Både store og små AUV'er er gennem tiden blevet brugt med succes til at kortlægge 3D-strukturen af isens underside, men altid i en eksperimentel kontekst. Udfordringen nu er at bestemme den bedste vej frem til at forbedre mængden og kvaliteten af dataindsamling og at kunne bruge AUV'er rutinemæssig under is og rundt om isbjerge.


Velkommen - arrangement er gratis.

TIRSDAG D. 4. FEBRUAR KL. 19 mødetid senest 18:45

EINSTEINS RELATIVITETSTEORI

Professor i relativistisk fysik Ulrik Uggerhøj, Institut for Fysik og Astronomi, Århus Universitet vil i et livestreamet foredrag introducere os til Einsteins relativitetsteori.

I foredraget vil du, ved hjælp af simple animationer, få indsigt i nogle af den specielle relativitetsteoris mest overraskende konklusioner: at tid, længde og samtidighed ikke er absolutte begreber, men afhænger af bevægelsen af den person der beskriver de fysiske størrelser. Du får også forklaret Einsteins berømte ligning, E = mc2.

Du vil blive introduceret til, hvordan det såkaldte ækvivalensprincip kan føre os til indsigt i Einsteins ’generelle relativitetsteori’ der viser os, at lysets bane gennem rummet er krum, og at tyngdekraften påvirker lysets farve.

Entré: Foredraget er gratis og der er ingen pladsreservation, så bare mød op.

Pause: I pausen vil der være mulighed for at købe kaffe, vin og vand

SØNDAG D. 9. FEBRUAR KL. 10 - 14

ÅBEN SØNDAG

På den 2. søndag i alle måneder er der tradition for, at frivillige mødes på Lindegaarden for at tage hånd om de opgaver, som skal klares. Der er en del frivillige, som kommer næsten alle åbne søndage, mens andre blot kommer af og til. Vi starter kl 9.30 med kaffe og rundstykker, og mens vi nyder morgenkaffen, fordeler vi opgaverne imellem os. Netop denne søndag i april skal vi have genetableret pikstensbelægningen efter at stenkarret er blevet flyttet. Ved 13-tiden spiser vi frokost, og derefter fortsætter vi – til vi går hjem. Det er hyggelige søndage, og alle er velkomne.

TIRSDAG D. 18. FEBRUAR KL. 19 mødetid senest kl. 18:45

KVANTECOMPUTEREN​

Professor i kvantefysik Klaus Mølmer, Institut for Fysik og Astronomi, Aarhus Universitet vil i livestreamet foredrag give en intro til kvantefysikkens verden.

Atomernes og molekylernes mikroskopiske verden er beskrevet af kvantefysikken. Den kvanteverden som kvantefysikken beskriver, er meget forskellig fra fænomener i vores dagligdag: fx er atomare partikler tilsyneladende flere steder på én gang, og målinger på dem giver altid tilfældige resultater.I foredraget vil du få en introduktion til kvantefysikken og herefter vil du høre om en ny ”kvanterevolution” som åbner perspektiver for teknologier som virker netop i kraft af atomers og molekylers kvantefysiske opførsel.

Der foregår især en intens forskning i kvantecomputere som bruger atomare kvantetilstande til at regne på mange tal på samme tid.
En ny teknologisk milepæl blev nået i efteråret 2019 hvor Googles kvantecomputer Sycamore udførte en særlig beregning som den kun brugte 200 sekunder på at udføre. Hvis den samme beregning skulle udføres på verdens største supercomputer, skulle den bruge 10.000 år på det! I foredraget vil du høre hvordan kvantecomputere virker og hvad de kan bruges til. 

Entré: Foredraget er gratis og der er ingen pladsreservation, så bare mød op.

Pause: I pausen vil der være mulighed for at købe kaffe, vin og vand

SØNDAG D. 23. FEBRUAR KL. 13

FASTELAVNSFEST​

Er der noget, som er hyggeligt, så er det gamle traditioner og sådan én er fastelavn, med tøndeslagning, kattekonger og dronninger, boller og kakao.

Kulturstedet Lindegaarden byder igen i år, i samarbejde med Bondebylauget, indenfor til en festlig fastelavns dag, hvor Bondebyens Børnehave har malet hele tre tønder. Det er fordi der sidste år kom så mange sjove og sprælsk udklædte børn og forældre, at køen var rigelig lang. Så i år vil Vennerne sætte tre tønder op: En til pigerne - én til drengene og én til de allermindste under 4 år. Der vil være præmier til den bedst udklædte pige og den bedst udklædte dreng, men også en gave til den sjovest udklædte voksne.

Der er ingen tilmelding - man kan blot komme.

Det koster kr 100,- for en familie og kr. 50 for en enkelt person

MANDAG D. 24. FEBRUAR 2020 KL. 19

​KULTURSTEDET LINDEGÅRDENS VENNER afholder GENERALFORSAMLING

FREDAG D. 28. FEBRUAR 2020 KL. 19:30

LINDEGÅRDSKONCERT

NYT ELITE ENSEMBLE​

Philippe Benjamin Skow violin, Toke Møldrup cello og Tanja Zapolski klaver spiller musik af Ravel, Piazzolla og Monti.

Der kan tilkøbes buffet kl. 18.

Om koncerten se HER

Køb billetter HER

TIRSDAG D. 3. MARTS KL. 19 mødetid senest 18:45

DET ER BARE VIRUS​

Overlæge og leder af virusforskning ved Statens Serum Institut Anders Fomsgaard vil i i et livestreamet foredrag fra Århus Universitet præsentere de vigtigste kendetegn for virus og orientere, om hvordan virusforskere tænker at bekæmpe dem.Virus er overalt, og vi bliver alle udsat for en palet af dem igennem livet. Nogle virus er relativt fredelige, andre kan give alvorlige sygdomme – fra en almindelig forkølelse eller herpes til influenza, SARS, ebola, aids og mange andre. Nogle virus nedkæmpes af vores immunsystem, andre bliver kroniske og kan forårsage mangeartede problemer. Der findes også virus vi kan blive vaccineret mod eller behandlet for mens andre må vi bare prøve at undgå.

Men hvad er de for nogle, disse virus? Dem der rammer os mennesker, dem vi bør kende.

​Entré: Foredraget er gratis og der er ingen pladsreservation, så bare mød op.

Pause: I pausen vil der være mulighed for at købe kaffe, vin og vand​

SØNDAG D. 8. MARTS KL. 10 -14

ÅBEN SØNDAG

På den 2. søndag i alle måneder er der tradition for, at frivillige mødes på Lindegaarden for at tage hånd om de opgaver, som skal klares. Der er en del frivillige, som kommer næsten alle åbne søndage, mens andre blot kommer af og til. Vi starter kl 9.30 med kaffe og rundstykker, og mens vi nyder morgenkaffen, fordeler vi opgaverne imellem os. Netop denne søndag i april skal vi have genetableret pikstensbelægningen efter at stenkarret er blevet flyttet. Ved 13-tiden spiser vi frokost, og derefter fortsætter vi – til vi går hjem. Det er hyggelige søndage, og alle er velkomne.

SØNDAG D. 8. MARTS 2020 KL. 15

SØNDAGSMATINÉ​

BØRN OG KLASSISK MUSIK

DUO VENTUS

Fløjtenist Julius Ditlevsen og akkordeonisten Yngvild Haalund Ruud spiller i dag en koncert med vinden som tema. De hedder tilsammen Duo Ventus og Ventus betyder vind på latin og det er netop vinden, der er det specielle og fælles træk ved denne duo. Begge instrumenter bruger luften til at skabe musikken og forføre publikum. Duo Ventus vil med vind, vejr og fuglefløjt som den røde tråd føre børnene igennem et spændende musikalsk univers - naturligvis i øjenhøjde med børnene, så det bliver en spændende og lærerig oplevelse for alle. Børnene skal huske deres bamse!

For børn mellem 2 og 8 år.

Program:

A. Vivaldi: Koncert i C-dur 1. sats, Mendelsohn: Lille stykke, C. Saint-Saëns: Fra dyrenes karneval, Svanen

Papegøjen fra Amerika, A. Piazzolla: Histoire du tango, Sang: Blæsten kan man ikke få at se og  J.S. Bach: Air

Entré: 50 kr. for voksne og 50 kr. for børn

Køb billetter HER

MANDAG D. 9. MARTS KL. 19

EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING​

Lindegårdens venner afholder ekstraordinær generalforsamling.

SØNDAG D. 22. MARTS KL. 10 - 14

PLUK OG LAV SELV​

Gå ud og saml ramsløg og skvalderkål og kom tilbage og få ideer til hvordan de kan bruges i madlavningen. 

FREDAG D. 27. MARTS 2020 KL. 19:30

LINDEGÅRDSKONCERT

​KVARTETTEN KOTTOS - MUSIK FRA ET STED, DER ALDRIG HAR EKSISTERET

Bjarke Mogensen akkordeon, Pernille Petersen fløjter, Josefine Opsahl cello og Christos Farmakis guitar.

Der kan tilkøbes buffet kl. 18.

Om koncerten se HER

Køb billetterHER

LØRDAG D. 28. MARTS KL. 11 - 15

MAL PÅSKEÆG​

Påsken er den dejlige årstid, hvor det spirer og blomstre udenfor, og vi bliver alle sammen i det lyse forårshumør. Lige nu er mange familier gået i gang med at finde den gule pynt frem til påske, men ingen påske bliver helt rigtig uden nymalede æg. På Kulturstedet Lindegaarden er det en tradition at male påskeæg og klistre fjer og glimmer på sammen med de mindste børn. Og samtidig med at der bliver klistret og malet kan man følge med i, hvordan man lægger rigtig 24 karats guld på rigtige hønseæg. Det er guldsmeden Jytte Kløve, som igen i år lægger guldæg på Lindegaarden, og hvis man har lyst til selv at prøve, lærer hun gerne kunsten fra sig. ”Det er som at befinde sig i en eventyrverden, når man stiller det runde æg ned på bladguldet, for at rulle det rundt om ægget. Det overskydende guld vil sidde helt løst på ægget, og puster man til det, så vil det svæve det en tid i luften – et vidunderligt syn” - fortæller guldsmeden.

Entré 25. kr. pr. barn

​Man vil kunne købe hjemmebagte boller, saftevand og kaffe.

TIRSDAG D. 7. APRIL KL. 14

CIRKUSSKOLE​ for børn og deres forældre/bedsteforældre

SØNDAG D. 12. APRIL KL. 10 -14

ÅBEN SØNDAG

På den 2. søndag i alle måneder er der tradition for, at frivillige mødes på Lindegaarden for at tage hånd om de opgaver, som skal klares. Der er en del frivillige, som kommer næsten alle åbne søndage, mens andre blot kommer af og til. Vi starter kl 9.30 med kaffe og rundstykker, og mens vi nyder morgenkaffen, fordeler vi opgaverne imellem os. Netop denne søndag i april skal vi have genetableret pikstensbelægningen efter at stenkarret er blevet flyttet. Ved 13-tiden spiser vi frokost, og derefter fortsætter vi – til vi går hjem. Det er hyggelige søndage, og alle er velkomne.

SØNDAG D. 12. APRIL KL. 11 -14

ÆBLEVÆRKSTED​

Vi skal pode æbler af spændende gamle danske sorter og du kan få dit eget med æbletræ med hjem. Vi fokuserer på æblesorter, som normalt ikke er tilgængelige i handelen. Vi har skaffet podeviste af det sjældne Lyngbyæble og mange andre gamle kulturhistoriske sorter bl.a. Rød Gråsten, Maaløvhøjæble, Dauglykkeæble, Nonnetit, Kansler, Signe Tillich, Filippa, Fåremuler...

Det er Lars Søndergaard, æble-entusiasten, som bor i Bondebyen, der lærer kunsten fra sig denne søndag på Lindegaarden. Det kommer til at foregå på gårdspladsen under Lindetræet, hvor du kan komme med familie og venner. Der kræves ingen forudsætninger og alle kan deltage.

Kom glad forbi og deltag så længe du har lyst.

Pris pr. podning af 1 kvist: kr. 50,- inklusive kaffe og æblekage.

Det er Lars Søndergaard, æble-entusiasten, som bor i Bondebyen, der lærer kunsten fra sig denne søndag på Lindegaarden. Det kommer til at foregå på gårdspladsen under Lindetræet, og der vil være plads til max 50 personer.

TIRSDAG D. 14. APRIL KL. 19 mødetid senest kl.  18:45

LG NOBEL PRIZE: FIRST LAUGH, THEN THINK

The lecure is taught in english / Foredraget afholdes på engelsk. The founder of the Ig Nobel Prize, Marc Abrahams,and three price winners will in this lecture give us an intruduction to the Ig Nobel Prize. This Prize is awarded for “peculiar research” that at first makes us laugh and then think deeply. Attend this lecture for a humour-filled dive into the prize-winning research.The Ig Nobel Prize highlights ten research results of the year that are exceptionally creative, unlikely and bizarre, though still serious. To put it in another way: The prize is awarded to “peculiar research” that initially makes us laugh and afterwards gives us food for thought.

The evening begins with a short lecture from the founder, Marc Abrahams, who will talk about the prize, the ceremony at Harvard University and some of the recent prize winners and their research “which neither can or should be repeated”. Later on, the three Ig Nobel Prize winners will explain and perhaps demonstrate their prize-winning achievements:

Warning: The lectures are not suitable for the humourless :-)​

Entré: Foredraget er gratis og der er ingen pladsreservation, så bare mød op.

Pause: I pausen vil der være mulighed for at købe kaffe, vin og vand

TIRSDAG D. 21. APRIL KL. 19 mødetid senest kl. 18:45

RASK OG GLAD - TAK DINE UNIKKE MIKROBER​

Professor i genomforskning Oluf Borbye Pedersen, Københavns Universitet vil i et livestreamet foredrag fra Århus Universitet præsentere den nyeste forskning indenfor mikrober i vores tarm, på vores hud og i vores hulrum. De påvirker nemlig i høj grad vores helbred fra det sekund vi kommer til verden.Mange mennesker er bange for deres billioner af personlige mikrober, der kan går os syge og slå os ihjel, men langt de fleste mikrober gavner os tværtimod og har magt til at holde os raske, hvis vi forstår, hvad de vil os. Hør hvordan du styrker dine mikroorganismer så de optimerer dit immunforsvar, din fordøjelse og din mentale balance.

Inden for de seneste få år har forskere fået mistanke om at ”rod” i vores mikrober og mangel på mikrober kan være medvirkende årsag til udvikling af fx Alzheimer, depression, Parkinsons sygdom, skizofreni, anoreksi, kroniske tarmsygdomme, træthedssyndromer, astma, allergi, overvægt og diabetes. Nu leder forskerne intensivt efter nye effektive måder at forebygge og behandle disse sygdomme med hjælp fra de magtfulde mikrober.

Entré: Foredraget er gratis og der er ingen pladsreservation, så bare mød op.

Pause: I pausen vil der være mulighed for at købe kaffe, vin og vand

FREDAG D. 24. APRIL 2020 KL. 19:30

LINDEGÅRDSKONCERT

GENHØR MED TRIO ALPHA​

Bolette Roed blokfløjter, Peter Navarro-Alonso saxofon og David Hildebrandt slagtøj

Der kan tilkøbes buffet kl. 18

Om koncerten se HER

Køb billetter HER

SØNDAG D. 3. MAJ 2020 KL. 15

SØNDAGSMATINÉ

BAUN ON BEATLES​

SØREN BAUN TRIO

Gik du glip af Baun On Beatles sidst han var på Lindegården, så er chancen her nu!

Beatles-sange i arrangement for vokal, klaver, bas og trommer. The Beatles er et af de vigtigste bands i det 20. århundrede og en guldgrube af udødelige sange. Denne eftermiddag spiller Baun, Tagel, Bro-huus Trio udvalgte Beatlessange i Søren Bauns arrangementer, hvor der er hentet inspiration fra især jazzens verden.

Entré 150 kr. Medlemmer af Lindegårdens venner 75 kr og børn gratis

Køb billetter HER

​SØNDAG D. 10. MAJ KL. 14

CIRKUSSKOLE

SØNDAG D. 10. MAJ KL. 10 -14

ÅBEN SØNDAG

På den 2. søndag i alle måneder er der tradition for, at frivillige mødes på Lindegaarden for at tage hånd om de opgaver, som skal klares. Der er en del frivillige, som kommer næsten alle åbne søndage, mens andre blot kommer af og til. Vi starter kl 9.30 med kaffe og rundstykker, og mens vi nyder morgenkaffen, fordeler vi opgaverne imellem os. Netop denne søndag i april skal vi have genetableret pikstensbelægningen efter at stenkarret er blevet flyttet. Ved 13-tiden spiser vi frokost, og derefter fortsætter vi – til vi går hjem. Det er hyggelige søndage, og alle er velkomne.

​TIRSDAG D. 26. MAJ KL. 18 - 21

FRIVILLIG MIDDAG

Vi byder på FRIVILLIGMIDDAG!

DET ER FRIVILLIGT AT TAGE EN FRIVILLIG MED

Har du lyst til at møde de frivillige på Lindegaarden?

Der er tradition for, at Lindegaardens Venner to gange om året inviterer de fantastiske frivillige på Lindegaarden til en hyggelig aften, hvor vi spiser en let middag sammen og får mødt hinanden, uden at der er opgaver, som samtidig skal løses. Det sker under mottoet: Det er frivilligt at tage en frivillig med, fordi der på Lindegaarden stadig er brug for både flere ”hænder og hoveder” til at varetage de mange opgaver, som skal løses. Særligt lige nu, hvor den gennemgribende restaurering er igangsat, er der virkelig behov for yderligere frivillige kræfter til at løfte den omfattende opgave det er, at få tid og økonomi til at balancere omkring processen med at restaurere tag og fag på baggrund af den store donation fra A P Møller Fonden.

Der er fast menu til frivilligaftener: Fiskekage med salat, brød og et glas vin. Herefter Lindegaardskage og te/kaffe.

Tilmelding senest fredag d. 22.  maj til jytte@kulturstedetlindegaarden.dk

​SØNDAG D. 14. JUNI KL. 10 - 14

ÅBEN SØNDAG

På den 2. søndag i alle måneder er der tradition for, at frivillige mødes på Lindegaarden for at tage hånd om de opgaver, som skal klares. Der er en del frivillige, som kommer næsten alle åbne søndage, mens andre blot kommer af og til. Vi starter kl 9.30 med kaffe og rundstykker, og mens vi nyder morgenkaffen, fordeler vi opgaverne imellem os. Netop denne søndag i april skal vi have genetableret pikstensbelægningen efter at stenkarret er blevet flyttet. Ved 13-tiden spiser vi frokost, og derefter fortsætter vi – til vi går hjem. Det er hyggelige søndage, og alle er velkomne.

​SØNDAG D. 21. JUNI

FEJRING AF LINDEGÅRDENS AFSLUTTEDE RESTAURERING

Program og tidspunkt følger senere.

Det får du hos Kulturstedet Lindegaarden

underline-white

Du behøver ikke lede længe efter spændende kulturoplevelser​

Kulturstedet Lindegaarden tilbyder en bred vifte af kulturelle arrangementer, koncerter og oplevelser. Du kan også leje vores skønne lokaler til fester og møder.​

Kulturstedet Lindegaarden - Peter Lunds Vej 8, 2800 Kongens Lyngby

Kontortid: Tirsdag Kl. 18–20 og​​ torsdag: Kl. 17–19. Eller efter aftale, ring eller skriv til book@kulturstedetlindegaarden.dk

Telefon: 31 13 31 90​ - E-mail: info@kulturstedetlindegaarden.dk