Det sker på Lindegaarden

Tidligere arrangementer kan ses HER

Se oversigt over LINDEGAARDS KONCERTERNE HER

​Se alle søndags-matinéer HER

​​Lindegaardsskolen på besøg

- I forbindelse med temauge om bondebyen, var elever fra Lindegaardsskolen på besøg, og de kunne godt lide Lindegaarden!

SØNDAG D. 24. MARTS KL. 15

TEATER PÅ LINDEGÅRDEN

KULTURSTEDET LINDEGÅRDEN PRÆSENTERER I SAMARBEJDE MED SORGENFRI TEATERFORENNG, som med takhar modtaget støtte fra Lyngby-Taarbæk Kulturfond og Danske Bank i Lyngbys Fond.

MIN ODYSSÉ

TEATERGRUPPEN ASTERIONS HUS​​

Performeren Tilde Knudsen danser og fortæller i et univers sammensmeltet af hendes egne erfaringer og den episke fortælling Odysséen.

Eposset om Odysseus lange hjemrejse fra Troja til Ithaka væves smukt sammen med Tildes nutidige rejser gennem et Europa i forandring. Fra Skt. Petersborg til Lesbos, gennem kulturforskelle,flygtninge-

strømme,splittelse og håb.

Køb billetter HER

Se mere om forestillingen Min OdysséTørskoet  HER

Se hele programmet for Sorgenfri Teaterforening  HER

FREDAG D. 29. MARTS 2019 KL. 19:30

LINDEGÅRDSKONCERT

ARILD KVARTETTEN, FØRENDE DANSK KAMMERENSEMBLE

Arild Kvartetten der består af Tobias Durholm,​violin; Johannes Søe Hansen, violin; Stine Hasbirk, bratsch; Ingemar Brantelid, cello "musicerer levende, afbalanceret og med fin fornemmelse for de klanglige lag". Sådan lyder en karakteristik af strygerkvartetten, som siden debuten i 2008 har markeret sig blandt de førende, danske kammerensembler. Kvartetten har høstet mange roser for deres modne og noble spil. Kvartettens medlemmer er alle erfarne kammermusikere, og beklæder samtidigt ledende stillinger i Det kgl. Kapel. De har et omfattende koncertprogram herhjemme og har bl.a. turneret i Brasilien, Grækenland, Sverige og Skotland.

Program:

Johannes Brahms: Strygekvartet nr. 1 i c-mol op. 51

Rachel Yatzkan: Et nyskrevet værk på ca 10 min.

Ludwig van Beethoven: Strygekvartet nr.12 i Es-dur op.12

Kl. 18 koncert med buffet, hvor menuen kan ses HER Køb billetter HER

LØRDAG D. 6.. APRIL KL. 11 - 12​

LINDETRÆET FORTÆLLER, for børn

LAURA KRAMIS WRANG fortæller og HENRIK STRØM musiker

Dagens fortælling hedder "Lys og luft på landstedet".

Der er gratis adgang​

guldæg i sne_lille

​LØRDAG D. 6. APRIL KL. 11 - 15

MAL PÅSKEÆG OG SE HVORDAN MAN LÆGGER GULDÆG

For børn og dem, der elsker børn

Påsken er den dejlige årstid, hvor det spirer og blomstre udenfor, og vi bliver alle sammen i det lyse forårshumør. Lige nu er mange familier gået i gang med at finde den gule pynt frem til påske, men ingen påske bliver helt rigtig uden nymalede æg.

På Kulturstedet Lindegaarden er det en tradition at male påskeæg og klistre fjer og glimmer på sammen med de mindste børn. Og samtidig med at der bliver klistret og malet kan man følge med i, hvordan man lægger rigtig 24 karats guld på rigtige hønseæg. Det er guldsmeden Jytte Kløve, som igen i år lægger guldæg på Lindegaarden, og hvis man har lyst til selv at prøve, lærer hun gerne kunsten fra sig. ”Det er som at befinde sig i en eventyrverden, når man stiller det runde æg ned på bladguldet, for at rulle det rundt om ægget. Det overskydende guld vil sidde helt løst på ægget, og puster man til det, så vil det svæve det en tid i luften – et vidunderligt syn” - fortæller guldsmeden.

Guldæg løbeseddel

Pris 35 kr. pr. barn og 200 kr for et guldæg

Der kan købes hjemmebagte boller, saftevand, te og kaffe

​SØNDAG D. 7. APRIL KL. 11 - 14

ÆBLEVÆRKSTED

PODNING

Det er Lars Søndergaard, æble-entusiasten, som bor i Bondebyen, der lærer kunsten fra sig denne søndag på Lindegaarden. Det kommer til at foregå på gårdspladsen under Lindetræet, og der vil være plads til max 50 personer. Du kan melde dig til dette projekt ved at sende en mail til jytte@kulturstedetlindegaarden.dk, og vi vil opdatere dig med mere viden om æbler, hvordan de blomstrer, hvordan man kan kende det ene fra det andet, og hvordan man passer sine æbletræer.

Se yderligere i dette nyhedsbrev

SØNDAG D. 28. APRIL KL. 15´

TEATER PÅ LINDEGÅRDEN

KULTURSTEDET LINDEGÅRDEN PRÆSENTERER I SAMARBEJDE MED SORGENFRI TEATERFORENNG, som med takhar modtaget støtte fra Lyngby-Taarbæk Kulturfond og Danske Bank i Lyngbys Fond.

HUSKER DU ?  En musikalsk hyldest til glemte minder. En forestilling med fokus på demens

TEATERGRUPPEN TEATERGRAD

Kan du forestille dig at din erindring er et fragmenteret landskab, hvor minder om et langt liv dukker op i brudstykker. Husker du er en musikalsk hyldest til erindringen. Den er et portræt af livet som dement. Hvor glemslen er kommet snigende. Hvad betyder det for den ramte? Hvad betyder det for den pårørende, når man ikke længere deler erindringer og minder?

Forestillingen kan gøre stof til de samtaler der bryder mure ned og når ind til sårbarheden i og omkring demens.

Køb billetter HER

Se mere om forestillingen Husker du? HER

Se hele programmet for Sorgenfri Teaterforening HER

LØRDAG D. 4. MAj KL. 11 - 12​

LINDETRÆET FORTÆLLER, for børn

LAURA KRAMIS WRANG fortæller og HENRIK STRØM musiker

Dagens fortælling hedder "Find Støvletkatrines hus".

Der er gratis adgang

SØNDAG D. 12. MAJ 2019 KL. 15 -17

SØNDAGS-MATINÉ

SAXOFON-KVARTETTEN VELA

4 spanske kvinder med 4 forskellige sax’er!

Det er en helt særlig musikalsk oplevelse, når Quartet Vela giver koncert. Quartet Vela er nemlig en saxofon-kvartet og lyden af en sådan er noget ganske særligt, som tilføjer musikken en unik dybde og klang, som ingen andre instrumenter kan give, når de sættes sammen.

Kvartetten stammer fra Barcelona og består af fire kvinder; Carla Obach på sopransax, Marina Rosés på tenorsax, Marta Bellés på altsax og Laura Allés på barytonsax.

De fire kvinder flyttede i 2016 flyttede til Danmark og har siden givet koncerter både i Danmark og resten af Europa. De vil spille et blandet program til denne koncert i vidt forskellige genrer og fra forskellige historiske perioder.

​Entré 100 kr. Medlem af Lindegårdens venner 75 kr. Børn gratis.

Køb Billetter HER:

Adresse

Kulturstedet Lindegaarden

Peter Lunds Vej 8

2800 Kongens Lyngby 

Kontakt

31 13 31 90​  (Vi har desværre kun anledning til at besvare telefonen i kontortiden)

CVR: ​3466 8353 Fonden KULTURSTEDET LINDEGAARDEN
​CVR: 3312 7383 Kulturstedet Lindegaardens Venner 

Kontortid

Mandag: Kl. 10 – 12 

Tirsdag Kl. 18 – 20 og 

​Torsdag: Kl. 17 – 19