På loftet sidder …

I juledagene er der meget stille på Lindegaarden. Og hvis der ikke havde været stille under normale omstændigheder, så var der det i al fald i Julen 2021, hvor alle kulturhuse var lukket ned på grund af corona-restriktioner.

Der er ikke liv i stuerne eller i salen.

Gårdspladsen ligger helt øde

Både i den ene ende

og i den anden.

Men oppe på loftet rumsterer der alligevel noget, for heldigvis har vi stadig glæde af gårdens eneste beboer, gårdnissen Niels S. Lindegaardbo.

Heller ikke denne jul skulle han snydes for julegrøden. Han har sin fortrukne krog i Søndre længe, men vi ville gerne se, om han bevæger sig andre steder hen på gården. Derfor havde vi placeret julegrøden i overgangen mellem Søndre og Vestre længe, og vi havde prøvet at gøre det lidt hyggeligt med lyskæde og Holgers Julebryg.

Og minsandten om han ikke hurtig fik færten af at der var noget i gærde.

Vi ventede spændt på, hvad der nu ville ske, men lige pludselig var grød og lyskæde væk og øllen var drukket. Vi kiggede os omkring og så, at der var noget lys, der bevægede sig henne ved hans foretrukne krog. Vi listede stille derhen, og dér så vi et forunderligt syn.

Dér var grøden og Niels S. Lindegaardbo, der var ved at prøve at vikle sig ud af lyskæden.

Endelig fik han sat sig til rette med grødfadet.

På trods af det lille eksperiment så han glad og veltilfreds ud. Så vi tror på, at 2022 nok skal blive et godt år for Lindegaarden.

Ét eksperiment gør det nok ikke alene, men der er noget, der tyder på, at gårdnisser godt kan drikke ude, men foretrækker at spise hjemme – i al fald til jul.