Kulturstedet Lindegaarden

Kulturstedet Lindegaarden er den sidste hele bygård i Lyngby. Den ejes og drives af fonden KULTURSTEDET LINDEGAARDEN, mens foreningen Lindegaardens Venner står for gårdens profil og mange kulturaktiviteter via frivillig indsats.
Fonden købte gården i 2013 for 10 kr af kommunen og er sidenhen blevet drevet af frivillig indsats.
Fonden Kulturstedet Lindegaarden har arbejdet intenst på at skaffe midler til bevaring af bygningerne og det er lykkedes idet A.P.Møller Fonden har doneret midler til udvendig restaurering. Denne blev afsluttet i 2020, hvilket har reddet gården fra forfald.

Vi har to forskellige selskabslokaler til forskellige arrangementer. Det er hhv. SALEN i Nordre Længe, med plads til max 150 personer, og STUERNE i Vestre Længe, med plads til max 50 personer.

For fagfolk og fortids-elskere:

Ny bog giver dig hele historien om Lindegaard, den gamle firlængede gård fra 1650 midt i Bondebyen, den ældste del af Lyngby.

”Lindegaard har noget vigtigt at fortælle” er den faglige dokumentation for de nye opdagelser, der blev gjort på Lindegaard under restaureringsarbejdet i 2019-2020, der gav den gamle gård nyt stråtag og mur- og træværk.

”Lindegaard har noget vigtigt at fortælle” er skrevet af restaureringsarkitekt Kurt Rosenkrans Høyer, der har fulgt gårdens skæbne siden 2006 og deltaget aktivt i restaureringsarbejdet.
Under ledelse af bogens forfatter, Kurt Rosenkrans Høyer,  opdagede byggeudvalget og håndværkerne, bl.a. ved analyse af de kraftige bærende bjælker, at gården er bygget helt tilbage omkring 1650 og derfor er meget ældre end først antaget.

Lindegaard er en af de eneste ikke-udskiftede store gårde, der er tilbage omring København, så bogen er et vigtigt led i at sikre, at den nye viden fastholdes og formidles til både fagfolk-restaurerings-arkitekter, historikere, museumsfolk, håndværkere, mv. – og til den store skare af borgere i Lyngby-Taarbæk og omliggende kommuner, der interesserer sig for historie og landbokultur.

Bestil ”Lindegaard har noget vigtigt at fortælle” her:

Send en mail til Historisk-topografisk Selskab v/ Dorete Dandanell, dorete@outlook.dk med oplysning om navn, adresse, postnummer, adresse, antal eks., og om du ønsker at afhente bogen på Kulturstedet Lindegaarden eller få den tilsendt (det koster 66 kr.).

 

 Se bogen her

Lindegaard har noget vigtigt at fortælle

100 sider. Rigt Illustreret med farvefotos, kort, tegninger, mv. Indbundet. Introduktionspris 195,-kr.

Bogen udgives af Historisk-topografisk Selskab for Lyngby-Taarbæk kommune. Kulturstedet Lindegården, Bergia Fonden og Velux-fonden har støttet bogens udgivelse.  

Lindegårdens kageopskrifter

Når der afholdes arrangementer på Kulturstedet Lindegården serveres der i pausen en af følgende kager afhængig af årstiden.
Sommerkageopskrift
Vinterkageopskrift